Reiki

09.02.2009 11:05

Co je Reiki?

Reiki je stará přírodní metoda léčení a harmonizace těla i Duše. Samotné slovo Reiki se skládá ze dvou japonských slov:

Rei –znamená univerzální, vševědoucí, všudypřítomný nebo Božský

Ki - znamená energii, stejně jako čínské chi, nebo indická prána.

Reiki je tedy označení pro Univerzální životní energii, kterou naše tělo a duše potřebuje k tomu, aby mohlo fungovat a regenerovat se.

V důsledku nesprávné životosprávy, různých traumat a z mnoha dalších důvodů se v našem těle vytvářejí bloky, které zabraňují spontánnímu, samovolnému proudění energie. Tím se vytváří nerovnováha, která má za následek vznik různých problémů a nemocí. A právě Reiki je způsob, jak opět v organismu nastolit původní rovnováhu. Reiki odstraňuje bloky a vyrovnává energie v těle na optimální úroveň. Neléčí, ale pomáhá tělu k regeneraci a samoléčbě. Má velkou sílu, ale je velmi jemná a příjemná.

Reiki je živá síla, kdykoliv a kdekoliv použitelná. Je to síla Života a Lásky, síla poznání a přeměny, která dává životu hlubší, jemnější spirituální význam a smysl.

Mnozí, kteří s energií Reiki pracují, Vám poví, že Reiki není "jen" energie, že nám přináší do života víc než jen uzdravení na fyzické úrovni. Pomáhá nám stávat se čím dál radostnějšími, poznat naší skutečnou podstatu, splynout s proudem Života, zlepšit naše vztahy, osvobodit se od našich iluzí, přináší nám bohatství a Lásku do našeho Bytí...

Dr. Mikao Usui, který pro nás systém Reiki koncem 19.století znovuobjevil, nám zároveň ve svém odkazu zanechal pět životních pravidel, se kterými by se měl žák během svého života vyrovnat. Jsou to:

Právě dnes se nerozčiluj

Právě dnes si nedělej starosti

Buď milý ke všem živým bytostem

Vydělávej si na živobytí poctivě

Buď vděčný za všechna požehnání

Každý, kdo se poctivě pokusí žít podle těchto pravidel, může zažívat hluboký vnitřní klid a mír, radost čirého Bytí.

Kdo může s Reiki pracovat?

Schopnost pracovat s energií Reiki může získat každý člověk. Tím nejsnazším způsobem je zasvěcení Mistrem Reiki. Je dobré vybrat si svého Mistra srdcem, porozhlédnout se a vybrat si toho, kdo nás nejvíce osloví.

Existuje více linií Usuiho Reiki. V některé je třístupňový systém zasvěcení, v jiné čtyřstupňový, v jedné linii se zasvěcení do Reiki I provádí čtyřikrát, v jiné třeba jen jednou. Neexistuje dobrý nebo špatný způsob. Pro Vás bude dobrý ten, který si vyberete svým srdcem.

Co získám při jednotlivých zasvěceních?

Pokud se rozhodnete pro absolvování kurzíku Reiki u mne, krom jednotlivých zasvěcení do Reiki Vám nabídnu seznámení se s principy Vysokého duchovního učení o "Já Jsem". Díky tomuto učení a Reiki se Váš dosavadní život může proměnit skutečně v radostnou a nádhernou hru Života. Vše leží jen ve Vašich rukách, Vašem srdci a Vaší mysli!

Zasvěcení Reiki I Vám pročistí čakry a otevře kanály pro práci s energií. Při tomto stupni je možno úspěšně pracovat s druhými lidmi (léčení na blízko), ale především je tento stupeň určen pro práci na sobě. Otevírá se Vám krásná a dobrodružná cesta sebepoznávání a sebeuzdravování...

Při zasvěcení do Reiki II je žák zasvěcen do Reiki symbolů, díky kterým a dalšímu rozšíření jeho "kanálu" energie, se značně rozšiřuje možnost práce s energií. Tuto lze nyní posílat na dálku, čas ani prostor zde nehrají žádnou roli. Mohou se léčit příčiny současných problémů v minulosti stejně tak jako posílat energie do situací v budoucnosti. Zájemci se naučí pracovat s rozšířenými technikami Vysokého duchovního učení, které umožní ještě účinnější léčení.

Stupeň Reiki III je určen výhradně zralým a zkušeným Reiki praktikantům. Je to Mistrovský stupeň, absolvent se stává Mistrem Reiki a je mu předán mistrovský symbol a zasvěcující rituály. Předávání tohoto stupně by mělo být činěno s velkou rozvahou a pouze skutečným hledačům Pravdy.

Kde získám více informací o Reiki a dalších Mistrech?

Vzhledem k tomu, že existuje mnoho informací o Reiki, velké množství knih, způsobů práce, verzí historie Reiki atd., nechávám na každém zájemci, aby si našel ty informace, které jsou mu nejbližší. Neexistuje jedna jediná pravda o Reiki, stejně tak jako neexistuje jeden správný způsob zasvěcení do Reiki. Reiki je cesta Srdce.

Mnoho užitečných informací a zkušeností praktikantů můžete nalézt na Reikiwebíku .

Seznam Mistrů podle různých krajů a měst můžete nalézt na Reiki Seznamu. Na stejné adrese naleznete i seznam Reiki klubů v ČR.

Jak dlouho trvá kurz a jak je možno se na něj přihlásit i když není vypsaný žádný termín?

Jednotlivé kurzíky trvají vždy jeden den. Kurzy organizuji tak, aby termíny vyhovovaly zájemcům. Je možno zasvětit i jednotlivce, ale je lepší když jsou přítomni alespoň dva (lépe tři) adepti, mohou na sobě vzájemně praktikovat. Nejvyšší počet zájemců pro jeden kurzík je pět (zcela výjimečně šest). Každý dostane dostatek času a prostoru na otázky, ráda se s Vámi podělím o vše, nač budu znát odpověď. Ale tím nejdůležitějším vždy zůstává vlastní praxe. Takže po zasvěcení zkoušejte, hrajte si s energií, poznávejte ji a radujte se z ní a děkujte za ní! Je to nádherný Dar, kterého se nám dostává!

Přeji Vám s Láskou, abyste důvěřovali svému srdci a našli Svou Cestu.

Kristina Kohoutová

Kontakt

NÁVRAT HARMONIE Radyňská 27
326 08 PLZEŇ - Slovany
tel.: 777 312 213 kohoutova.kristina@gmail.com. navratharmonie@seznam.cz